54644_preview-3

About Geert Hermsen

Geert Hermsen, beeldend kunstenaar, NL

• Academie Beeldende Vorming Tilburg, eerstegraads Tekenen. • Jan van Eyck Academie Maastricht afd. Schilderkunst. • R.K. Leergangen Tilburg, Academieklas. • HBS-B Eindhoven. • Adelaide Taperoo High School, Australië.

Geert Hermsen groeide op in Adelaide, Australië. Hier ontstond zijn belangstelling voor de natuur en meer specifiek voor dierenfiguren. Op 18-jarige leeftijd keerde hij terug naar zijn geboorteland Nederland. Na de HBS studeerde Geert aan de Academie Beeldende Vorming in Tilburg (academieklas), o.a. bij Gerard Princée. Hierna studeerde hij Schilderkunst aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht bij prof. Pieter Defesche. Na het behalen van het diploma MO-B Tekenen is Geert Hermsen deels werkzaam als docent Tekenen en Grafische Vormgeving in Limburg. Sinds 1976 werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Geert Hermsen maakt semifiguratieve beelden van staaldraad, hij noemt het zelf draadfiguren. Soms combineert hij hierbij andere materialen zoals gips, been of brons. Deze transparante beelden zijn schetsmatig van opzet. Tevens maakt Hermsen volledig bronzen beelden, schilderijen, reliëfs en tekeningen. Typerend voor zijn stijl is de dynamische en geëngageerde beeldtaal. Zijn kunst heeft geen titel of beschrijving nodig; het is aan de beschouwer om te interpreteren. Het gebruikte materiaal blijft in zijn werk ongepolijst en herkenbaar.

Zijn werk toont mensen en dieren. De mens staat centraal in zijn kunst.

Geert Hermsen woont in Geldrop, provincie Noord-Brabant in Nederland.

Tekst: E. Schellekens